Dow Jones започна седмицата с понижение от 84 пункта

Повечето европейски борси и сектори завършиха деня на отрицателна територия

Dow Jones започна седмицата с понижение от 84 пункта

Снимка: Pixabay

208 ~ 3 мин. четене

Щатските акции се понижиха в понеделник, след като преодоляха силните печалби от миналата седмица и се насочиха към началото на сезона на финансови отчети за първото тримесечие на годината. Dow Jones Industrial Average започна седмицата с понижение от 84 пункта, водено от спада на Boeing. Акциите на един от най-големите производители на самолети и авиационна техника  поевтиняха с повече от 4 процента, след като банката Merrill Lynch промениха рейтинга на компанията от „купувай“ към „неутрален“. Според анализи на банката производството на самолета 737 Max може да се забавят от 6 до 9 месеца, което ще се отрази негативно върху компанията. Широкият индекс S&P 500 се пребори с трудностите, което го изпрати с 0.10% по-високо за деня при 2895.77 пункта. Технологичните компании запазиха стойността си преди първите финансовите отчети за годината, което даде преднина на индекса Nasdaq с 0.19 на сто до 7953.88 пункта. 

В Европа преобладаваха негативните настроения, при което повечето борси и сектори завършиха деня на отрицателна територия. Бенчмаркът DAX се раздели с 0.39% от стойността си и падна под границата от 12000 пункта. На чело на губещите беше банковия сектор, който изостана с 0.6 процента. Немската Commerzbank се позиционира на дъното на класацията със спад от 2.5%, след разговорите за сливане с Deutsche Bank. Според доклада от понеделник регулаторите са наложили строги мерки за сделката, които включват план за намаляване на персонала. В Лондон търговията подкрепи фондовия пазар, което изкачи индекса FTSE 100 с 0.07 на сто до 7451.89 пункта. Цената на златото остана висока в понеделник, след като щатският долар започна да губи позиции спрямо основните си конкуренти. В края на деня ценният метал се търгуваше за 1297.56 долара за тройунция с ръст от близо половин процент, докато среброто поскъпна с 0.92%. 

Конфликтите в Либия остават една от основните движещи сили за цената на петрола. Опасенията за слабо предлагане доведоха до поскъпване на суровината до 64.44 долара за барел, което е най-високата цена за тази година. Сортът Брент се търгуваше над $71, след поскъпване от 0.83 процента.


Водещи акценти днес:

General Electric – Дневна    

Акциите на компанията поевтиняха в началото на седмицата с 7%, след като J. P. Morgan понижиха рейтинга и намалиха прогнозите за цената. Спада изпрати акциите до зоната на подкрепа, откъдето може да видим засилване на купувачите и ограничаване на низходящото движение. В тази ситуация е подходящо да изчакаме повишаване на цената над 10.50, което е подходящо ниво за покупка с цел стойности около $13.

USD/JPY – 4 часова  

След спада на щатската валута до 50 перодната средна, валутната двойка отскочи от нивото на подкрепа, при което очакваме възстановяване на възходящия тренд и достигане до по-висок локален максимум. Сигнал за покупка имаме при възходящото пресичане на индикатора Стохастик, като допълване на позицията може да има при пробив над 111.75.

Copper – 4 часова           

При медта се образува формация, която може да бъде разглеждана като флаг или вимпел, които са тренд продължаващи модели. Пробива над тренд линията ни дава добър сигнал за вход, като на този етап изчакваме пробив над нивото на съпротива при 295, което ще ни даде втори сигнал за покупка. Целта на движението е достигане на цена около 313.

Dow Jones – Дневна          

Щатският индустриален индекс формира дивергенция с помощта на индикатора RSI, което ни подсказва, че пазара може да започне корективно движение. Допълнителен натиск върху стойността на индекса оказват предходните максимуми, който са трудно ниво за преодоляване.  Сигнал за вход в къса позиция ще имаме при понижение под 50 дневната плъзгаща средна с краткосрочна цел до психологическото ниво при 24000 пункта. 


Източник: ЕЛАНА Трейдинг

Коментари: 0