АПИ се похвали с ремонтирани 6 км от „Тракия“ край Чирпан

Магистралата обаче остава затворена, тъй като ремонтът на нагънатия участък продължава

АПИ се похвали с ремонтирани 6 км от „Тракия“ край Чирпан

Снимка: АПИ

Автор: Economic.bg

Движението в ремонтирания 6-километров участък от АМ „Тракия“, между връзката за АМ „Марица“ и п.в. „Чирпан“, ще бъде пуснато днес. От Агенция "Пътна инфраструктура" обаче съобщават, че ремонтът на 16-километротвата отсечка продължава и реално магистралата остава затворена в този участък.

Въпреки пускането на 6-те километра пътуващите за Бургас ще преминават от пътен възел „Чирпан" по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан - изток", където ще се връщат на автомагистралата, и обратно.

Сега ремонтираната малка отсечка е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи, маркировка и знаци, съобщават от АПИ.

Ремонтните дейности в 10 км отсечка от пътен възел „Чирпан" до пътен възел „Чирпан – изток" се предвижда да приключат на 19 април. За изпълнението им участъкът остава затворен за движение в двете платна.

Строителните дейности в 16.5 км участък са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия" /от 156-ти до 208-ми км/. От АПИ съобщават, че след като завърши ремонтът на 16.5-километровия участък, ще продължат дейностите в последните 24 км до п. в. „Стара Загора".

Коментари: 0