DXC Technolоgy ще удвои екипа си в България до 7000 души

Днес компанията посрещна 3500-я си служител

DXC Technolоgy ще удвои екипа си в България до 7000 души
DXC Technology планира да удвои екипа си в България до 7000 души в следващите четири години. Това заяви Камен Добрев, директор "Глобален център за услуги" по време на представянето на 3500-я служител на компанията у нас. 

От началото на тази години над 600 души са назначени на работа в DXC Technology, а 870 служители са преминали професионални обучения. Инвестицията в човешкия ресурс е близо 700 хил. лв. Компанията е работодателят с най-много служители в ИТ индустрията у нас. 

„Благодаря на DXC Technology, че с тяхна помощ можем да затвърдим позициите на България на световната карта в ИТ индустрията. Вярвам, че експертизата на българските специалисти е новата инвестиционна единица“, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов. 

Центърът за изнесени услуги в България е най-големият в Европа и един от 6-те в света с т.н. DTC Center (Digital Transforamtion Center), където се предлагат иновационни решения, които спомагат за дигиталната трансформация на клиентите. 

DXC Technology е американска ИТ корпорация, която възниква у нас в резултат от сливането на Computer Sciences Corporation (CSC) и Enterprise Services - бизнес-линията на Hewlett Packard Enterprise (HPE). Компанията предлага цялостни ИТ решения като обслужва над 6 000 клиента в повече от 70 страни.
Коментари: 0