Държавната петролна компания вече има ръководство

Назначени са изпълнителен директор и управителен съвет

Държавната петролна компания вече има ръководство

Снимка: Архив

6928 ~ 1 мин. четене

Паун Илчев ще е изпълнителен директор на Държавната петролна компания, става ясно от проверка в Търговския регистър. Досега Илчев е бил ръководител на Българския институт по метрология (БИМ). Негов заместник ще е Ралица Григорова, която също вече е вписана в регистъра. В Управителния съвет на ДПК, който е избран чрез конкурс, влизат Илчев, Григорова и Радостина Белчева.

Илчев е назначен за ръководител на БИМ през 2015 г. като временно изпълняващ длъжността след освобождаването на Димитър Станков. Тогава той е бил заместник-председател на БИМ. В съобщението от Министерски съвет от 2015 г. пише, че той притежава богат управленски опит и умения, познава както административните, така и законодателните процедури в областта на контрола на пазара на стоки и услуги.

Държавна петролна компания е с принципал министърът на икономиката и ще изпълнява ролята на държавен резерв по отношение на петролните продукти, но и ще бъде дистрибутор на дребно с над 100 бензиностанции, които се очаква да бъдат създадени в близките години.

Идеята за създаването на държавното предприятие е да изсветли пазара на горива и да доведе до по-конкурентни цени.

През 2021 г, издръжката на новосъздадената Държавна петролна компания е предвидено да бъде 50 млн. лв.

Коментари: 0