Джонсън: Някои британски политици искат Brexit като мъчението на Прометей

Джонсън уверява, че Обединеното кралство при всички положения ще напусне ЕС на последната крайна дата – 31 октомври

Джонсън: Някои британски политици искат Brexit като мъчението на Прометей
Британският премиер Борис Джонсън във вторник заяви, че ако се реализират желанията на някои британски политици, Brexit ще бъде безкраен процес, като мъчението на Прометей от гръцката митология, предава Reuters.

Според легендата, главният бог на древните гърци Зевс наказал Прометей за това, че откраднал огъня от боговете и го дал на хората. Гръмовержецът го изпратил на планински връх, където орел изяждал неговия черен дроб, който пораствал пак, само, за да се нахрани хищната птица отново и отново.

„Това продължило вечно, нещо като усещането от Brexit в Обединеното кралство, ако се реализира това, което искат някои законодатели“, заяви Джонсън на ежегодната среща на световните лидери в ООН, цитиран от "Фокус".

Повече от три години, след като Великобритания гласува на референдум за излизане от Европейския съюз, страната продължава да търси начин да реализира волята на гражданите на фона на яростната съпротива срещу излизането от Съюза в парламента. Джонсън уверява, че Обединеното кралство при всички положения ще напусне ЕС на последната крайна дата – 31 октомври.
Коментари: 0