Джонсън вероятно ще направи маските задължитени в магазините

В момента те са препоръчителни на закрито и задължителни в болниците

Джонсън вероятно ще направи маските задължитени в магазините

Снимка: БТА

Правителството на Великобритания обмисля да въведе задължително носене на маски във всички закрити обществени пространства, включително магазините, съобщава BBC, позовавайки се на свои източници. От петък в Шотландия маските са задължителни навсякъде, а в момента в Англия те са препоръчителни на закрито, където хората не могат да спазват социална дистанция.

Вчера вестник Times цитира държавен служител, който казва, че маските ще станат задължителни в рамките на няколко седмици. В петък премиерът Борис Джонсън заяви, че иска да бъде „по-строг“ при настояването на хората да носят защитни маски в затворени пространства. Понастоящем те са задължителни в градския транспорт и в английските болници, а на останалите закрити обществени места те са препоръчителни.

По целия свят политическите лидери осъзнават, че носенето на маски при определени обстоятелства може да помогне в борбата със спирането на разпространението на коронавируса. Дори президентът Доналд Тръмп, който отхвърляше тезата за маските, за първи път сложи такава при посещение на военната болница „Уолтър Рийд“.

Борис Джонсън „ходи по тънък лед“, опитвайки се да създаде среда, в която да съживи икономиката на страната си, която е изправена пред двойна заплаха- oт една страна седи пандемията от Covid-19, а от друга страната, е Brexit, отбелязва Bloomberg.

Коментари: 0