Екскурзии в Космоса са сред предложенията на Пловдивския панаир

Участниците в панаира тази година са над 800 от седем държави

Екскурзии в Космоса са сред предложенията на Пловдивския панаир
800 ~ 1 мин. четене

Космически екскурзии са сред предложенията на Международен панаир в Пловдив, който се провежда на 18 и 19 април. Млади предприемачи представиха екскурзии до Космоса по време на изложението на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2019.

Друга новост, презентирана на ТФ ФЕСТ 2019, е лятното европейско училище „Плюс“. Идеята на иновативния проект е да предложи образователни занимания на български и английски език,  приключения и спорт за деца на възраст от 6 до 10 години. Училището ще функционира от 1 юни до 10 септември в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт-Пловдив, което създаде първата в България тренировъчна данъчна агенция.

Образователни услуги, сред които обучение по китайски език и диетология, предлага и учебното предприятия „За бъдещето“ с амбицията да подготвя млади лидери. 

Смарт технологиите са вдъхновили много от участниците, затова правят инвестиции в тях. Учебните предприятия са интересен и полезен метод да задържим децата в училище, да ги подготвим по-добре за тяхната професионална реализация, заяви Дария Маврудиева, директор на Центъра за учебно-тренировъчни фирми  към Министерството на образованието и науката, който е организатор на изложението „Млад предприемач“. Участниците в него показват своите компетентности в реална бизнес среда, като водят преговори, сключват сделки, презентират продукти и услуги, фиктивни са само разплащанията, добави тя. В програмата са включени 16 конкурса.

Тази година в панаира взеха участие над 800 изложители от 7 държави, сред които България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия. В 22-то издание на събитието се включиха 117 учебни предприятия към средни и висши училища, бизнес и неправителствени организации. 

Коментари: 0