5 екзотични острова за вълнуващи почивки

Тези места могат да спрат дъха ви

5 екзотични острова за вълнуващи почивки
4865 ~ 2 мин. четене
Автор: Кезим Медев

Кой каза, че екзотичните и романтични изживявания трябва да се осъществяват само през лятото?! Защо да не съберете малко вдъхновения през пролетта, чакайки лятото? 5-те острова, които ще ви покажем, могат да бъдат вашата пролетна муза, която да зареди с енергия дните ви, оставащи до лятото.

Ланаи, Хавай

На най-малкия хавайски остров има само три хотела, но тези, които имат късмета да си резервират стая в някой от тях, няма да останат разочаровани. В миналото в столицата на острова е имало плантация за ананаси, а Суитхарт Рок (Скалата на влюбените) е страхотно място, където една двойка може да прекара слънчев следобед.

Върджин Горда, Британски Вирджински острови

Можете да се порадвате на пролетна ваканция на този карибски рай. Върджин Горда е съвсем близо до други слънчеви острови, но човек със сигурност няма да иска да напусне естествените “бани”, които са се образували по брега на острова благодарение на красивите скални образувания.

Кейп Бретон, Канада

Кейп Бретон не може да се похвали със същото тропическо време, което предлагат някои други острови, но се отличава с крайбрежен чар, характерен за малко места на Земята. Към това могат да се добавят удивителните гледки от атлантическия бряг на Канада. Двойките, които обичат романтичните разходки и уникално красивата природа, няма да намерят по-добро място от това.

Капри, Италия

Капри се намира на юг от Неапол и е мистично място с богата история. Ако мечтаете за почивка на Тиренско море, този атрактивен италиански остров е точното място за вас.

Саба, Нидерландски Антили

Саба е един от най-малките острови в Карибско море и като такъв представлява сравнително неизвестна дестинация сред туристите. Различава се от повечето тропически острови по спиращите дъха туристически пътеки, минаващи през необятна тропическа гора и красивите рифове, които са отлично място за гмуркания.

Подкрепи Economic.bg