Емблематичните британски пъбове се превърнаха в офиси

Срещу определена сума в заведенията получавате храна и напитки, както и място където да работите

Емблематичните британски пъбове се превърнаха в офиси

Снимка: Unsplash

1244 ~ 1 мин. четене

Емблематичните за Великобритания пъбове се превърнаха в офис пространства. Повече от дузина заведения от този тип предлагат пакети за хората, които им е писнало вече да работят от домовете си и искат да разнообразят обстановката. Пакетът включва пространство, на което може да се работи, интернет и топла храна и напитки.

„Надяваме се чрез тази инициатива да помогнем на хората отново да се върнат към нормалното си ежедневие и да не полудеят между четирите стени“, казва Джени Хътчинсън, която управлява The Culcheth Arms в северозападния град Уорингтън пред Business Insider.

Нейният пъб предлага срещу 12 британски лири на ден интернет, неограничена консумация на кафе и чай и бюро, на което да се работи. Според нея инициативата освен че помага на хората, които в продължение на повече от половин година вече работят от домовете си, да се „върнат в общността“, е полезна и за собствениците на заведения, които се опитват отново да върнат доверието в клиентите си и да увеличат оборотите си.

Инициативата идва две седмици след като британският премиер Борис Джонсън обяви вечерен час в барове, кръчми и ресторанти в цялата страна, за да спре втората вълна от коронавирусни инфекции. „При настоящите обстоятелства всеки час търговия е от решаващо значение за оцеляването на пъбовете“, заяви говорител на Британската асоциация за бира и пъбове.

„Тези заведенията са сърцето на нашите общности и пивоварството във Великобритания е ключова част от нашето наследство. Загубата им би била голяма за нашата култура и национална идентичност, което не може да бъде позволено да се случи“, добави още той.

Подкрепи Economic.bg