Европейският парламент върна пакет „Мобилност 1“ в начална фаза

Спорният пакет се връща за преразглеждане в Транспортна комисия

Европейският парламент върна пакет „Мобилност 1“ в начална фаза
Европейският парламент в Страсбург върна за преразглеждане в Транспортна комисия спорния пакет „Мобилност“ 1. Така на практика това, което извоюваха нашите евродепутати по точки 2,3 от пакета – за почивката в кабината на камиона и за задължителното връщане на 21 дни в страната на регистрация на фирмата, както и спорната точка за каботажа се връщат на начален етап.

До днешното решение се стигна след месеци на спорове от страна на страните от Източна Европа, които се обявиха против спорните в пакета точки и коментираха, че те са в ущърб точно на техния транспортен бранш. По думите на евродепутата Ангел Джамбазки пред БНР, с това решение българските шофьори продължават да работят по старите правила. 

„Докато няма финално решение на този парламент, както каза г-н Курумбашев не е ясно колко време ще отнеме това, се прилага настоящата правна рамка и нашите шофьори няма от какво да се притесняват, така че нищо на практика от този пакет няма да се прилага докато не се вземе финално решение, а това не се очаква да се случи скоро“, коментира евродепутатът Анрей Новаков пред БНТ.

Според нашите евродепутати предстои още по-сериозна работа и търсене на съмишленици в другите партии, които да подкрепят предложенията на източноевропейския транспортен бранш.  
Коментари: 0