Ердоган изрази подкрепа на Мадуро след покушението срещу него

Двамата лидери са се чули в телефонен разговор вчера

Ердоган изрази подкрепа на Мадуро след покушението срещу него
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря вчера по телефона с венецуелския президент Николас Мадуро и му изрази своята подкрепа след извършеното срещу него, според Каракас, нападение с дронове, предаде "Франс прес", като се позовава на източници от обкръжението на Ердоган.

"В хода на този телефонен разговор, президентът Ердоган отправи към президента Мадуро /.../ своите най-добри пожелания след атаката", посочват източниците. Ердоган също "изрази най-добри пожелания" за възстановяването "войниците, които бяха ранени" при инцидента.

Според венецуелските власти атентат, целящ убийството на президента Мадуро, е бил извършен с два дрона с експлозиви по време на военна церемония в събота в центъра на Каракас.

Ердоган и Мадуро, чието правителство е противник на САЩ, се сближиха все повече напоследък, на фона на влошаване на отношенията на Турция със западните държави, отбелязва агенцията.

Мадуро присъства през юли в Анкара на церемонията по встъпване в длъжност на президента Ердоган и го приветства като "приятел на Венецуела и лидер на новия многополюсен свят", припомня АФП.

След събитията от събота турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция е "дълбоко натъжена" от случилото си и се радва, че Мадуро е останал невредим. "В този труден момент Турция застава на страната на приятелския и братски народ на Венецуела и на президента Мадуро, на неговото семейство и на всички членове на правителството", подчерта министърът.
Коментари: 0