„Евролийз“ ще достави 20-те електробуса за София

Лизинговата компания предлага китайската марка Yutong

„Евролийз“ ще достави 20-те електробуса за София
2537 ~ 2 мин. четене
Лизинговата компания „Евролийз Ауто“ ЕАД, част от групата на „Еврохолд България“, спечели търга за доставка на 20 електрически автобуса за градския транспорт на София. Срокът за подаване на оферти в обществената поръчка, пусната от „Столичен Автотранспорт“ ЕАД, беше удължаван на два пъти поради липса на кандидати. В крайна сметка на 31 януари е била отворена единствената оферта, подадена от спечелилото дружество.

Марката на автобусите, които трябва да се движат по улиците на София до 7 месеца, е Yutong – един от най-големите китайски производители на електрически автобуси. Няколко машини от тази марка в момента се движат в София експериментално.

Общата стойност на офертата  е 16.7 млн. лв. без ДДС. Лизингово оскъпяване е 5.52 млн. лв. при 8-годишен срок на лизинга и 96 равни ежемесечни погасителни вноски на лихва и главница по приложени погасителни планове, предава специализираното издание kamioni.bg. ДДС ще бъде начислено върху цялата данъчна основа на доставката при фактическото предоставяне на стоките. В цената са включени всички разходи свързани с качественото изпълнение на поръчката по вид и обхват.

Цената за изпълнение на доставката без лизингово оскъпяване e както следва: на електрически автобуси, единична цена – 759 290 лв., или обща цена 15 185 800 лв. На зарядни станции 120 кВт – 137 885 лв., или обща стойност 689 425 лв. На единични зарядни с минимална мощност 60 кВт – 69 235 лв., или за 10 броя – 692 350 лв. За доставка и изпълнение на система за телеметрично наблюдение – 113 435 лв. и за оборудване и доставка на софтуер – 16 035 лв.

Офертата ще бъде валидна, ако бъде приета от възложителя преди изтичането на 180 дни от датата посочена в обявлението за дата на получаване. До подписването на договора тази оферта и решението на възложителя ще формират обвързващо споразумение между „Евролийз Ауто“ ЕАД и възложителя.
Подкрепи Economic.bg