Европейски моден гигант обмисля навлизане на Балканите

Той се интересува от откриване на голям магазин около 10 хил. кв.м

Европейски моден гигант обмисля навлизане на Балканите

Снимка: Unsplash

Една от най-големите европейски вериги за дрехи Primark обмисля навлизане на гръцкия пазар, предава местната медия Kathimirini. Модният гигант се интересува от откриването на голям магазин -  около 10 хил. квадратни метра – в един от двата строящи се мола в периферията на Атина. До финално споразумение няма как да се стигне все още, тъй като първо предстои да бъде финализирана документацията на търговския обект.

Евентуалното навлизане на един от най-големите европейски търговци на дрехи на местния пазар вероятно ще доведе до значително преструктуриране на бизнес картата на страната, съперничейки на местни (като Jumbo) и чуждестранни конкуренти (H&M, Zara и др.). Това е така, тъй като веригата продава широка гама продукти – от евтино облекло до детски стоки и продукти за дома.

Primark е един от най-големите търговци на дрехи в Европа и най-големият търговец на дрехи, обувки и аксесоари по отношение на обема на продажбите във Великобритания. Компанията е дъщерно дружество на британската група ABF, част от Лондонската фондова борса, която се занимава основно с производството на захар.

Primark има магазини из цяла Европа, като последните отворени са в Словения и Полша. През 2015 г. компанията отвори и първия си магазин в САЩ.

Навлизането на Primark в Гърция би било първото му на Балканите, като компанията последва в избора си на дестинация имена като Microsoft, Volkswagen, Siemens, Next.e.GO и др.

Навлизането на веригата на гръцкия пазар се случва в труден момент за гръцките търговци на дребно, тъй като пандемията срина оборотите им.

Коментари: 0