Facebook е големият губещ на Уолстрийт в края на седмицата

Акциите паднаха за трети пореден ден в четвъртък, като технологичните гиганти също поеха надолу

Facebook е големият губещ на Уолстрийт в края на седмицата

Снимка: БТА

400 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Акциите паднаха за трети пореден ден в четвъртък, тъй като надеждата за споразумение относно нов транш на финансови стимули срещу коронавирус в САЩ продължава да намалява, докато заразата в Европа продължава да расте. Индустриалният индекс Dow Jones се раздели с 19.8 пункта при затваряне на пазара, като достигна загуба от 300 пункта по-рано през деня.

Големите технологични компании понижиха стойността си, на фона на нарастващите регулаторни проблеми. Най-голям губещ се оказа Facebook, чийто акции поевтиняха с 1.9%. Това оказа натиск върху индекса NASDAQ Composite, който изостана с половин проце11713.87 до пункта. Част от загубите бяха компенсирани с доброто представяне на финансовия сектор.

Акциите на JPMorgan Chase, Morgan Stanley и Citigroup поскъпнаха с повече от 1 процент. Това обаче не беше достатъчно да задържат стойността на S&P 500, който отчете понижение с 0.15 на сто до 3483.34 пункта.

Данните за ръст на заболелите от коронавирус в Европа драстично започнаха да се покачват, което наложи налагане на противоепидемични мерки. Опасенията от нова вълна на пандемията внесе паника на пазарите, което понижи индекса DAX с 2.49%. Акциите във Великобритания също изостанаха, което свали индекса FTSE 100 до 5832.52 пункта.

След като се отдръпнаха от рисковите активи инвеститорите насочиха капиталите си към златото. Цената на метала се качи с 0.36%, докато среброто прибави 0.13% до 24.29. Притесненията за нови мерки и блокиране на икономиката се отрази в цената на петрола, който  поевтиня до 40.93 долара за барел. Понижението беше донякъде ограничено от по-добрите от очакваното данни за запаси на петрол в САЩ, което отдръпна цената от дневните минимуми.


Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg