Facebook избра Лондон за развоен център на мобилните плащания в WhatsApp

Услугата вече се тества в Индия

Facebook избра Лондон за развоен център на мобилните плащания в WhatsApp

Снимка: Pixabay

Facebook е избрала Лондон като център за развитие на WhatsApp в индустрията за мобилни плащания. Чат услугата ще увеличи броя на наетите, като привлече 100 нови софтуерни инженери за своята платформа за плащания. Повечето от служителите ще бъдат базирани в Лондон с допълнителни работни места в Дъблин.

"С нетърпение очакваме да работим с някои от най-добрите технически и оперативни експерти в Лондон и Дъблин, за да изведем WhatsApp във второто й десетилетие", заяви Мат Идема, главен оперативен директор на WhatsApp.

"WhatsApp е наистина глобална услуга и тези екипи ще ни помогнат да осигурим плащания през WhatsApp и други големи възможности за нашите потребители навсякъде", допълни той.

Избирането на Лондон пред друг град в САЩ може да се разглежда като тактично, като се има предвид, че WhatsApp се използва широко в Обединеното кралство, а столицата на страната се счита за център за финтех.

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг иска да развие компанията в сферата на разплащанията. Изграждането на платформа за плащане в социалната мрежа би могла да я постави в пряка конкуренция с Venmo на PayPal и множество други приложения за парични преводи.

„Смятам, че трябва да е лесно да изпращате пари на някой, колкото и да изпратите снимка“, заяви Зукърбърг на ежегодната конференция на разработчици на Facebook F8 миналия месец.

Компанията е тествала функцията за плащания на WhatsApp с 1 млн. потребители в Индия. Зукърбърг заяви, че новата услуга ще бъде пусната и в други страни по-късно тази година.

Коментари: 0