Facebook одобри обратното изкупуване на акции за $6 млрд.

Компанията е натрупала запаси от пари в брой

Facebook одобри обратното изкупуване на акции за $6 млрд.
3644 ~ 1 мин. четене

Съветът на директорите на социалната мрежа Facebook одобри обратното изкупуване на акции на компанията за обща сума от 6 млрд. долара, съобщава AFP, позовавайки се на изявления на дружеството.

Програмата за обратното изкупуване на акции ще влезе в началото на 2017 г. и няма да има крайна дата. "Тази програма е част от стратегията за разпределение на капитала и за целите на развитието на бизнеса в дългосрочен план", - се казва в изявлението.

„Времето и действителния брой на обратно изкупените акции ще зависи от различни фактори, включително цена, общ бизнес и пазарни условия, алтернативни възможности за инвестиции", заявиха още от компанията.

Facebook, подобно на други големи технологични компании, е натрупал запаси от пари в брой през последните години. Facebook има 26 млрд. долара парични средства и краткосрочни инвестиции. Технологичните компании често не се връщат пари на акционерите, предпочитайки да ги харчат за придобивания и други възможности за растеж.

Решението идва след рязък спад в цената на акциите по-рано този месец, когато Facebook предупреди инвеститорите, че ръстът на приходите ще се забави през следващата година.

Подкрепи Economic.bg