Facebook прави най-големия редизайн в историята си

Промяната на уебсайта и приложението ще започне през следващите месеци

Facebook прави най-големия редизайн в историята си

Снимка: БТА

Facebook обяви плановете си за цялостен редизайн на все по-популярния си уебсайт. Промяната на уебсайтове не е необичайна, но редизайнът на Facebook е особено интригуващ, като се има предвид колко широко се използва сайтът и колко емблематичен е цялостният му външен вид - доминиран от сини тонове.

Новостите около подготвяния редизайн, наречен FB5, бяха представени от изпълнителния директор Марк Зукърбърг на конференцията F8 2019 в Калифорния. За 15 години сайтът не е претърпявал толкова големи промени, пишат технологичните медии. 

Facebook заяви, че синята лента с менюто за управление, която е част от сайта още от самото начало, ще бъде заменена от по-чист интерфейс и по-интуитивен. Ще бъде променен и нюансът на синия цвят, който ще бъде по-светъл. 

Компанията е решила да постави по-голям акцент върху групите, което не е толкова изненадващо, като се има предвид, че Facebook все още се възползва от привидно безкрайни спорове в тях.

„Това препроектиране ще улеснява хората да преминават от обществени пространства към по-лични, като например „Групите“. Във Facebook има десетки милиони активни групи. Когато хората намерят подходящата, тя често става най-значимата част от начина, по който използват сайта. Днес повече от 400 милиона души във Facebook принадлежат към група, която смятат за значима. Ето защо въвеждаме нови инструменти, които ще ви улеснят при откриването и взаимодействието с групи от хора, които споделят вашите интереси“, съобщиха от дружеството на конференция в Калифорния.

Facebook добавя, че новият дизайн ще бъде по-опростен и по-ефективен за потребителите. „Като цяло, ние улеснихме намирането на това, което търсите и стигнахме до най-използваните функции“, казват от компанията.

Facebook добави, че редизайнът на уебсайта ще започне през следващите няколко месеца.

Приложението Facebook, което се използва по-широко от уебсайта, също ще бъде облечено с цялостен нов дизайн.

Ще бъде интересно да се види какви ще са реакциите от страна на потребителя към непознатия дизайн, пишат специалистите.

Коментари: 0