Facebook тества блокиране на публикации с определено съдържание

Разкритието направи студентка по компютърни науки

Facebook тества блокиране на публикации с определено съдържание

Снимка: БТА

Ако искате да се опазите от определен тип съдържание, което да не се появява на стената ви във Facebook, то вероятно нова функция в социалната мрежа ще удовлетвори желанието ви. Компанията тества опция, чрез която да се филтрират нежелани теми, пише Engadget.

Изданието посочва, че източник на слуха е студентката по компютърни науки Джейн Манчун Уонг. Тя е открила код, подсказващ за наличието на функция, чрез която човек ще може да заложи определени думи, фрази и емотикони, така че да забрани Facebook да му показва публикации, които ги съдържат.

Засега от социалната мрежа не са коментирали слуховете. Уонг обаче е добре известна в сферата със своите открития за скрити функции.

По думите ѝ експерименталната функция ще дава възможност за блокиране на определени публикации, но няма да спъва тяхното създаване. За всички останали хора въпросното съдържание ще продължи да е видимо и достъпно.

Тази система звучи като по-компромисен вариант на опцията за пълно блокиране на хора. Тя напомня и на подобна такава в Instagram, фото приложението собственост на Facebook.
Коментари: 0