Facebook тества социална мрежа за съседи

Neighborhoods ще са генерирани от Facebook групи за квартали, които имат за цел да обединят жителите на един градски район

Facebook тества социална мрежа за съседи

Снимка: Pixabay

Използването на социални мрежи за свързване със съседи и местни услуги нараства по време на пандемията COVID-19 и Facebook – със своите 2.7 милиарда потребители в световен мащаб – сега обмисля как може да се възползва от това по по-директен начин.

През същата седмица, в която се съобщи, че Nextdoor се готви да стане публичен, Facebook започна да тества Neighborhoods. Тази услуга представлява генерирани от социалната мрежа групи за квартали, като целта е да обедини жителите на един градски район и да ги свърже с другите хора, дейности и неща, които се случват в околността.

Кварталите могат да бъдат достъпни директно от Facebook. Групите автоматично ще започнат да работят, когато се присъединят достатъчно хора от същия район. За разлика от подобното приложение Nextdoor, където те се инициират от администратори, кварталните такива във Facebook ще се създават директно от компанията.

 „Повече от всякога хората използват Facebook, за да участват в своите местни общности. За да улесним това, ние пускаме ограничен тест на кварталите, специално пространство във Facebook, за да могат хората да се свързват със съседите си“, заяви говорител в писмено изявление, предоставено на TechCrunch.

Понастоящем услугата стартира само в Калгари, Канада, но ако е успешна, Facebook планира да разшири обхвата ѝ.

Коментари: 0