Philip Morris представи IQOS в България

При употребата на тютюневите стикове с IQOS няма нито дим, нито пепел Philip Morris

Philip Morris представи IQOS в България
Автор: Божидара Иванова
Филип Морис Интернешънъл представи в България високотехнологичната система за нагряване на тютюна, без горене - IQOS на специално събитие в "Парадайс център", където се намира и първият специализиран магазин на компанията. 

Системата прецизно поддържа и контролира температурата до 350 градуса, без да достига до температура на горене. За разлика от цигарите, при употреба на тютюневи стикове с IQOS няма нито дим, нито пепел. Специалните тютюневи стикове съдържат уникално обработен висококачествен тютюнев бленд. Те са разработени за употреба само с IQOS, така че при нагряването им се отделя пара с аромат на истинския тютюн и никотин. 

Технологията е разработена в Швейцария в партньорство с над 60 стартъп компании. За създаването й са патентовани над 3000 патента, а още 4000 подлежат на регистрация. Така Филип Морис става единствената тютюнева компания в топ 100 на световната класация на Европейската патентна организация за брой получени патенти.

По време на събитието бе демонстрирана иновативната концепция на тютюна, без горене. Гостите се убедиха в разликите при употреба на IQOS в сравнение с традиционното тютюнопушене, посредством специално лабораторно оборудване, визуализиращо липсата на изгаряне и съответно на катрани.

България е 32-та държава, в която Филип Морис представя революционната технология без дим IQOS, която ще промени тютюневата индустрия.

"Убедени сме в каузата на нашата компания за изграждане на бъдеще без дим и вярваме в нашата мисия да допринесем все повече пълнолетни потребители да преминат към бездимните алтернативи", заяви Джордж Маргонис, генерален мениджър на Филип Морис България. Той допълни, че само за 3 години над 3,7 млн. души по света са спрели да пушат цигари и са преминали към IQOS. 
  
Коментари: 0