Филмите, които да очакваме през 2016 (ЧАСТ 1)

Очертава се вълнуваща филмова година

Филмите, които да очакваме през 2016 (ЧАСТ 1)
Автор: Кезим Медев
Комедии, ужаси, супер герои, заплетени трилъри, анимации, филми, вдъхновени от компютърни игри… Светът на киното през тази година изглежда толкова интересен и вълнуващ. 2016 още не е започнала, а вече видяхме десетки интересни моменти и …. О, да! ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО спечели дългоочаквания си Оскар. Честито! Честито и на мечката, която също го заслужаваше не по-малко от Лео!

В следващите няколко реда ще ви покажем филмите, които не трябва да пропускате на никаква цена, защото ще съжалявате много. Ако пуканките са готови и вие сте се настанили удобно пред компютъра, облягайки лицето си на лявата ви ръка или просто се излежавате и сърфирате през мобилното си устройство, време е да започнем!  

10. Книга за джунглата

Премиера в България: 15.04.2016

Всички сме чували за Маугли, малкото момченце, живеещо в дивия свят, отгледано от глутница вълци. Историята си заслужава, ефектите и актьорската игра също! Самото участие на Скарлет Йохансон, озвучаваща образа на змията Каа, подсказва, че филмът няма да се гледа само от деца.

9.  Х-Men: Апокалипсис

Премиера в България: 20.05.2016

Продължението на култовата поредица на Marvel Х-Мен е дългоочакваното развитие на събитията в сагата за човеци-мутанти.  Апокалипсис е първият мутант в света, роден повече от 3000 г. пр. Хр. Неговите способности са молекулярна манипулация, безсмъртие, суперсила, телепортация, манипулация на енергията, гениален интелект, технопатия и др.

8. Да разлаем съседите още веднъж

Премиера в България: 13.05.2016

В първата част на филма, главните герои - младо семейство с новородена дъщеря, имаха проблем с шумните си съседи тийнейджъри. Във втората част на филма, семейството очаква второто си дете и се пренася в по-хубава къща. И точно когато животът им се подрежда, в съседство се нанася момичешко колежанско общество. Момичетата били по-тихи и скромни - митове и легенди!

7. Ловецът: Ледената война

Премиера в България: 22.04.2016

Много преди злата кралица Равена да срещне Снежанка, сестра ѝ Фрея тежко преживява жестоко предателство и напуска кралството им. Имайки способността да замрази всеки враг, Фрея прекарва десетилетия в своя нов леден дворец в подготовка на мощна армия от смъртоносни ловци. Немислимото за Фрея се случва и двамата най-добри войни и нейни любимци – Ерик и Сара, пренебрегват единственото нейно правило: „Завинаги втвърдете сърцата си за любовта.“

6. Търсенето на Дори

Премиера в България: 17.06.2016

Търсенето на Дори отново събира любимата на няколко поколения анимационна рибка Дори с нейните приятели Немо и Марлин. Всички те предприемат шеметно подводно приключение в търсене на отговори за миналото на Дори. Ще успее ли най-накрая да си спомни нещо? Кои са нейните родители? Къде се е научила да говори на езика на китовете?

5. Денят на Независимостта: Нова Заплаха

Премиера в България: 24.06.2016

След като „Денят на независимостта” предефинира жанра на апокалиптичните филми, следващата глава от него се разгръща с глобален катаклизъм с невиждани мащаби. С помощта на възстановена извънземна техника, земните жители са създали в сътрудничество огромна защитна програма, с която да пазят планетата. Но дали ще успеят?

4. Предизвестена смърт

Премиера в България: 01.04.2016

В новата част на поредицата „Предизвестена смърт”, младият Холт започва да страни от приятелката си Джулия след като гледа известната смъртоносна видеокасета, която познаваме добре и от оригинала на Хидео Наката от 1998 г „Ringu” и английската му версия от 2002 г. с участието на Наоми Уотс и Мартин Хендерсън.

3. Кунг-Фу Панда 3

Премиера в България: 18.03.2016

Една от най-успешните анимационни поредици на света се завръща в своето най-голямо приключение,Kунг-Фу Панда 3. Отдавна изгубеният татко на Поу се появява и баща и син заминават за тайния рай на пандите, където срещат много нови забавни герои. Но свръхестественият злодей Кай започва да опустошава Китай, побеждавайки всички кунг-фу майстори. Сега Поу трябва да направи невъзможното – да се опита да научи на бойното изкуство цялото село, пълно с нежни, забавни и тромави събратя и да ги превърне в армията на върховните кунг-фу панди.

2. Assassin’s Creed

Премиера в България: 23.12.2016

Често, когато става дума за филм по игра, бюджетът е нисък, актьорите не са най-любимите на публиката и сюжетът е закърпен с бели конци, а единственото, което привлича във филма, е заглавието. За щастие случая с филма по поредицата Assassin’s Creed обещава да е различен. Лентата е официално обявена и работа по нея е започната. Филмът ще бъде продуциран от компаниите  20th Century Fox и New Regency и в главната роля ще бъде Майкъл Фасбендър (300, Inglourious Basterds, X-Men: First Class, Prometheus и много други) с обещанието за достоен бюджет.
 
1. Батман срещу Супермен: Зората на Справедливостта

Премиера в България: 25.03.2016

Светът е в хаос. Хората не знаят от какъв герой имат нужда. Супермен се е превърнал във „фалшиво божество“. Той не подлежи на контрол и единственият, който може да спре най-почитания герой на Метрополис е най-могъщият супергерой на град Готъм – Батман. Докато двамата са във война, нова несравнима заплаха застрашава човечеството. 
Коментари: 0