Филмите, които да очакваме през 2016 (ЧАСТ 2)

Очертава се вълнуваща филмова година

Филмите, които да очакваме през 2016 (ЧАСТ 2)
4571 ~ 4 мин. четене
Автор: Кезим Медев
Комедии, ужаси, супер герои, заплетени трилъри, анимации, филми вдъхновени от компютърни игри… светът на киното през тази година изглежда толкова интересен и вълнуващ. 2016 още не е започнала, а вече видяхме десетки интересни моменти и …. о, да! ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО спечели дългоочаквания си, изстрадан Оскар!!! Честито!

В следващите няколко реда ще ви покажем филмите, които не трябва да пропускате на никаква цена, защото ще съжалявате много. Вчера ви показахме 10 заглавия, днес ви очакват още 10. Ако пуканките са готови, а вие сте се настанили удобно пред компютъра, облягайки лицето си на лявата ви ръка или просто се излежавате и сърфирате през мобилното си устройство, време е да започнем!  

10. Angry Birds: Филмът

Премиера в България: 13.05.2016

Популярната електронна игра Angry Birds ще се превърне в пълнометражен анимационен филм. Зад проекта застават продуцентите на успешни ленти като "Аз, проклетникът" и "Железният човек". Въпреки популярността на Angry Birds, продуцентите са решили да снимат лентата като независим проект без помощта на голямо холивудско студио. Създадените от финландски програмист "ядосани птици" са герои от компютърна игра, която се превърна в цяло явление в поп културата.

9.  Часът на чудовището

Премиера в България: 28.10.2016

Филмът е екранизация на книгата на Патрик Нес „Часът на чудовището“.  Романът се разказва за малко момче, чийто свят се е сринал от мощното земетресение на тъгата, а то не е готовo да види как земята се разтваря под краката му. Затова на помощ му е дошло древно чудовище, което му разказва приказки. Чудновати истории, които носят смисъл и утеха, променяйки живота на момчето, но накрая чудовището иска „най-опасното нещо – истината“ в историята на момчето.


8. Костенурките нинджа: На светло

Премиера в България: 03.06.2016

Рафаело, Микеланджело, Донатело и Леонардо се завръщат през юни 2016г. Любимите герои на няколко поколения отново ще се окажат единствената надежда да спасят своя град от лошите.

7. Алиса в Огледалния свят

Премиера в България: 27.05.2016

След огромния успех на „Алиса в страната на чудесата” през 2010, щурите герои на Луис Карол се завръщат за следващото приключение на Алиса, Лудият шапкар, Белият заек, Чеширският котарак, всезнаещата гъсеница Абсолем, Червената и Бялата кралици и... Времето – получовек, получасовник.

6. Легендата за Тарзан

Премиера в България: 01.07.2016

Време е легендата за Тарзан да бъде съживена. Дали нещо се е променило, дали някой е различен и изобщо – подобрило ли се е всичко, ще разберем скоро.

5. Ледена епоха: Големият сблъсък

Премиера в България: 22.07.2016

"Ледена епоха: Големият сблъсък” е дългоочакваната историята, която ни предстои да видим това лято. Всички основни герои, които познаваме от предишните епизоди на поредицата, се завръщат, а опасността, надвиснала над планетата, е огромна.

4. Дивергенти 3: Предани

Премиера в България: 11.03.2016

След разтърсващите разкрития в Бунтовници, Трис трябва да избяга с Фор зад стената, ограждаща Чикаго. За пръв път те ще напуснат единственият град и единственото семейство, което някога са познавали. Озовали се навън, предишните им разкрития бързо се обезсмислят от научаването на нови и шокиращи истини. Трис и Фор трябва бързо да решат на кого да се доверят, на фона на разгарящата се безмилостна битка отвъд стената на Чикаго, която ще определи съдбата на човечеството. За да оцелеят, Трис ще бъде принудена да прави невъзможни избори, касаещи куража и лоялността й, както и любовта и саможертвата.

3. Warcraft: Началото

Премиера в България: 10.06.2016

Мирната територия Азерот е на ръба на война, когато цивилизацията й е изправена пред страховит набег на завоеватели: воини орки бягат от загиващия си дом, опитвайки се да колонизират нов. Отваря се портал, който свързва двата свята, и едната армия е заплашена от разгром, а другата – от изтребление. Биещи се на противникови страни, двама герои са устремени един срещу друг в сблъсък, който ще реши съдбата на семействата, народите и земите им.

2. Капитан Америка: Гражданска война

Премиера в България: 29.04.2016

„Капитан Америка: Гражданска война“ продължава историята след „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ и Стив Роджърс повежда нов екип Отмъстители в неспирната им борба за опазване на човечеството от най-различни заплахи. След като международен инцидент с участието на Отмъстителите дава жертви, политическият натиск за създаването на система за публична отчетност  и управляващ орган, който да решава кога да бъдат ползвани услугите им, расте.

1. Зрителна измама 2

Премиера в България: 10.06.2016

През 2013-та година криминалния екшън “Зрителна измама” привлече изненадващо голям брой зрители в киносалоните както в Съединените щати, така и в България. Филмът с Уди Харелсън и Морган Фрийман приключи световния си кинопоход с приходи от над 350 милиона долара и още преди DVD и Blu-ray премиерата от студиото Lionsgate оповестиха, че ще бъде направено продължение. За момента единственото, което се знае за сюжета на втория “Зрителна измама” е, че той ще се фокусира отново върху “Четиримата конници” – виртуозни илюзионисти, които благодарение на талантите си извършват дръзки престъпления.
Подкрепи Economic.bg