Financial Times вече има потенциални купувачи

Pearson Plc, собственик на медията, проучва кои биха били евентуалните участници в търга

Financial Times вече има потенциални купувачи

Базираната в Лондон компания Pearson Plc е в напреднали преговори за продажбата за своето поделение FT Group, което е собственик на известното европейското бизнес издание Financial Times, предаде Bloomberg, позовавайки се на информация от сайта на самата компания.

Още в понеделник медията предаде, че Pearson проучва кои биха били евентуалните участници в търга за изданието, а сделката може да достигне 1 млрд. паунда (1,6 млрд. долара). Според различни спекулации потенциалните купувачи са американският медиен концерн Bloomberg, германският издател Axel Springer и Thomson Reuters.

За миналата година тиражът на FT достигна 720 хил., като дигиталните абонаменти бяха 70 на сто от общия брой. За да привлече повече онлайн читатели през февруари тази година вестникът променени своята система на плащане, отдалечавайки се от досегашния модел, който позволяваше на клиентите да четат по няколко статии всеки месец, преди да бъдат задължени да плащат.

Продажбата на глобалното бизнес издание отдавна се обсъжда най-вече заради настъпването на Pearson на пазара на образователни услуги в Северна Америка и развиващите се пазари, но досега компанията винаги твърдеше, че иска да го запази. 

Коментари: 0