5 финансови стратегии, които ще ви позволят да пътувате повече по света

За да пътувате по-често, не е нужно да имате много пари, пишат експерите в The Points Guy

5 финансови стратегии, които ще ви позволят да пътувате повече по света
2708 ~ 2 мин. четене
За да пътувате по-често, не е нужно да имате много пари. Просто трябва да започнете да управлявате финансите по малко по-различен начин, пише туристическото издание The Points Guy.

Специалистите съветват човек да се придържа към определена стратегия по отношение на това как харчи и спестява парите си. Тя включва пет решения относно личните финансови ресурси. Именно тези решения в крайна сметка ще помогнат да увеличите броя на вашите пътувания.

Първо, пътникът се съветва да издаде "промоционална" дебитна или кредитна карта. Това е съвместен продукт на банката с определени компании, която ви позволява да получавате отстъпки, бонуси и други привилегии от всяка покупка. Партноьрите на банките често включват туроператори, авиокомпании, хотелски вериги и др. и могат да ви помогнат да натрупате достатъчно точки, които след това могат да бъдат изразходвани за самолетни билети или настаняване в хотел.

Вторият начин е да се отвори спестовна сметка в банка с автоматичен превод на пари към нея при изплащане на заплата. Това ще ви помогне да създадете фонд за бъдещи пътувания, както и ще ви научи как да коригирате собствените си разходи. Сметаката ще увеличава натрупаната сума, трупайки лихва от банката.

Друг начин да пътувате повече, но да харчите по-малко, е да намалите разходите си за самото пътуване. Тоест, планирайте пътуване и изберете дестинации, които са по-достъпни. Този метод включва престой в общежития, а не в хотели, готвене вкъщи, отказ от кафенета и ресторанти. Експертите препоръчват също да използвате онлайн инструменти, за да намерите най-добрите оферти. Те са особено полезни, ако вече сте избрали конкретна държава, курорт и знаете приблизителните дати на пътуването. След като се регистрирате в специализирани сайтове, които проследяват изгодни оферти за туристите, можете да получавате известия при всяко намаляване на цените. Това ще помогне да се организира пътуването, спазвайки минимален бюджет.

И не забравяйте за опцията пътуване с цел печалба. За целта трябва да намерите в интернет подходяща оферта за работа за съответната дестинация, например да работите като бавачка. Така ще може да се запознаете с местните атракции в свободното си време и разрешите проблема с настаняването и храненето.
Коментари: 0