Финансовият министър е против отлагането на тол системата

През коя държава се минава с 10 евро с тир?“, попита риторично Горанов

Финансовият министър е против отлагането на тол системата
2510 ~ 1 мин. четене
Финансовият министър Владислав Горанов смята, че не е трябвало да се отлага въвеждането на тол системата за тежкотоварни камиони. 

„По-добре е да не плащаш, отколкото да плащаш“ е вкоренен житейски принцип, но ако искаме инфраструктура с ниски данъци, трябва да се плаща, няма как без пари всичко“, заяви Горанов по време на пътуването си по ремонтирания път Пловдив – Асеновград заедно с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. 

„Не можеш при 10 лв. за имотен данък да очакваш нещо да се случва с инфраструктурата. През коя държава се минава с 10 евро с тир?“, попита риторично Горанов.

Припомняме, че в края на миналата седмица след среща с транспортния бранш Борисов отложи старта на тол системата с поне 3 месеца. Причината бе недоволството на превозвачите за недостатъчните реални тестове и за все още необявените тарифи и обхват на системата. 

Премиерът призова министрите да се срещнат с транспортните компании и да им обяснят защо е нужно въвеждането на тол таксата. 
Коментари: 0