Фирма за шоколад обяви награди за намирането на откраднатия си „Шокомобил“

Микробусът, пълен със стока, бил откраднат преди дни

Фирма за шоколад обяви награди за намирането на откраднатия си „Шокомобил“

Снимка: Hotel Chocolat

1884 ~ 1 мин. четене

Компанията за луксозни шоколадови изделия Hotel Chocolat призова за помощ за намирането на изчезнал микробус, наречен "Chocmobile". Той е бил откраднат от централата на компанията в Ройстън, Хартфордшир, в нощта срещу вторник, заяви шефът на фирмата Ангъс Търлуел.

Отличително изглеждащото превозно средство обикновено се използва на събития за продажба на сладолед, сладкарски изделия и топли напитки.

Hotel Chocolat  стартира кампания с хаштаг #Findthechocmobile и моли обществеността за помощ.

Фирмата заяви пред BBC, че информацията, водеща до намирането на Chocmobile, ще бъде възнаградена с посещение Inventing Room във фабриката, където компанията представя своите рецепти.

Тя също така предлага петгодишен абонамент за своя Клуб за дегустация на шоколад, услуга за изпращане на шоколад за тестване по пощата.

"Нека сме честни, тази кола е трудно да остане незабелязана. И ние си я искаме обратно", заяви говорител на компанията. И допълват, че "Шокомобилът" бил зареден със стока за продан.

Фенове в социалните мрежиTwitter и Facebook в цяла Англия отговориха на призивите, обещавайки да дадат информация за микробуса, ако го видят.

Подкрепи Economic.bg