\"Франсоа Оланд лъже сутрин, обед и вечер”

Експрезидентът на Франция Никола Саркози за бъдещия си съперник на изборите\'2017

Цитат на деня

\
244 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Бившият президент на Франция Никола Саркози обвини своя приемник на поста Франсоа Оланд в лъжа, пише вестник Le Parisien. Това стана по време на митинг в град Нанси, в рамките на кампанията за поста на лидер на партията Съюз за народно движение (UMP) – за среща със Саркози са дошли няколко хиляди души.

Бившият държавен глава на Френската република заяви, че „през последните две години и половина лъжата е станала политически принцип“. Това според него водело до „отслабване на републиката и демокрацията“ във Франция.

По думите му, настоящият френски лидер търпи поражение след поражение от момента, в който е заел поста си. „Франсоа Оланд сее заблуди всяка сутрин, обед и дори вечер”, каза директно Саркози.

През септември експрезидентът обяви във Facebook, че след дълъг размисъл е взел решение да издигне кандидатурата си за поста на председател на управляваната от него по-рано най-голяма опозиционна партия във Франция UMP.  

Примера им следват и техните 17-годишни деца – синовете на Саркози Луи и на експриятелката на Оланд Валери Триервейлер – Леонард водят спорове и се подиграват на първите политици в Twitter.

Le Parisien призова бащите да сложат край на дуела, който „не им прави чест“. Някои други френски вестници препоръчват на майките им „да пращат децата в леглото“ навреме.

Гражданите на Петата република се смеят и на двамата родители: те не могат да си сложат децата на мястото, а искат да управляват държавата“, коментира цинично най-тиражният руски всекидневник „Комсомолская правда“.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg