Експресбанк с нов изпълнителен директор

Зденек Металак поема банкирането на дребно във кредитната институция

Експресбанк с нов изпълнителен директор
592 ~ 2 мин. четене

Зденек Метелак е новият изпълнителен директор, отговарящ за банкирането на дребно в Societe Generale Експресбанк, съобщават от кредитната институция. Метелак, който има над десет години опит в групата приема поста от Ян Дюмонтей. Дюмонтей преминава на позиция в чешката Komercni Banka, част от Societe Generale.

Зденек Метелак се присъединява към Societe Generale през 2003 година и оттогава заема различни управленски позиции в Чехия и Франция. От 2003 г. до 2005 г. Зденек Метелак е бил част от екип Маркетинг и продуктов мениджмънт в Komercni Banka (Чехия). В края на 2005 г. се присъединява към отдел Главна инспекция в Societe Generale – Франция, където прекарва 8 години на различни постове, преминавайки през разнообразни надзорни и одитни проекти.

Зденек Метелак има Магистърска степен по Международни отношения от Икономическия университет в Прага, както и Магистърска степен по Управление на бизнеса от университета Лион III - Франция. Владее английски, френски  и чешки език, съобщават от компанията. Женен е, с три деца

„Радвам се, че ще бъда част от мениджмънта на една от водещите финансови институции в България. Вече 150 години, Societe Generale е банка с утвърден имидж, която непрестанно се развива във всички държави, в които е представена. Както досега, ще продължа да се водя от предприемаческия, иновативния и отборния дух като основа на своята работа“, заяви Метелак при встъпването си в длъжността.

Групата Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Societe Generale Експресбанк и нейните дъщерни дружества – Sogelease България, Societe Generale Факторинг и асоциираното й дружество – животозастрахователната компания Sogelife България. Fitch Ratings потвърди наскоро дългосрочния рейтинг на банката - 'BBB+' със стабилна перспектива, който е възможно най-високия рейтинг, даван от агенцията на финансова институция в България.

99.74% от капитала на Експресбанк са собственост на Societe Generale Group. За изминалта година кредитната институция отчете нетна печалба от 26 млн. лв. и 4 млрд. лв. сотйност на активите. Служителите ѝ са около 1500 в 149 офиса в страната.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"


Подкрепи Economic.bg