Габрово и Долня баня с отличие \"Кмет на месеца\"

Наградите връчиха изпълнителният директор на АПИ Лазар Лазаров и председателят на парламентарната комисия за Регионално развитие Найден Зеленогорски

Габрово и Долня баня с отличие \
За пореден месец Порталът на българските общини Kmeta.bg награди градоначалници на малки и големи общини. Отличие в категорията "Подготовка за предизвикателствата на зимата" за община над 20 000 души получи кметът на Габрово Таня Христова. Кметът на община Долна баня - Владимир Джамбазов изпревари колегите си от общините с население под 20 000 жители.

"Трябва да осигурим на гражданите ни достоен живот и да убедим младите да живеят не само в София, а и в другите красиви кътчета на България", заяви  кметът на Габрово Таня Христова на церемонията по награждаването на "Кмет на месеца" за ноември, която се проведе в Софийската опера.

"30% от пътната мрежа на територията на община Габрово е Републиканска пътна мрежа. С общи усилия и многото проекти успяхме да се справим. Надявавам се, да сме подобрили инфраструкутрата и да сме създали нормални условия. Габровци са взискателни. Трябва общините и държавата да вървим заедно, за да има успех", добави още тя.

"Таня Христова има крехка физика, но прояви мъжество при подготовката за зимни условия. Градът продоби нов облик под нейно ръководство. Още веднъж бих гласувал за нея за "Кмет на годината" и даже на Десетилетието", каза изпълнителният директор на АПИ Лазар Лазаров, който връчи наградата на габровския градоначалник.

"Kmeta.bg доказа, че може да работи не само с градоночалниците, но и с хората в общините. Гражданите на България всеки месец гласуват и дават мнението си за управляващите общините", каза изпълнителният директор на Бранд Медия България Боян Томов.

Владимир Джамбазов получи награда за община с население под 20 000 жители. Наградата му връчи председателят на парламентарната комисия за Регионално развитие Найден Зеленогорски.

"Парламентът трябва да направи законодателство, което да е в полза на общините. Трябва да спрем да им възлагаме задължения и дейности без финансово осигуряване. Общините да знаят, че в лицето на парламентарната комисия имат партньор. И президентът, и премиерът също живят в общини", каза Зеленогорски.

"Благодаря на kmeta.bg за признанието. То е и за екипа ми и означава, че вървим в правилната посока", каза кметът Владимир Джамбазов. 

Кmeta.bg връчи награда и на градоначалника на Сливница Васко Сотилков на тема от месец ноември "Инфраструктура" за общини под 20 000 жители. Церемонията на конкурса тогава бе отложена, тъй като съвпадна с големия "Кмет на годината".

Сливнишкият градоначалник имаше удоволствието да получи приза си от зам.-министъра на МОСВ Павел Гуджеров. "Ние сме си изчистили коритото на реката в Сливница", побърза да даде отчет Стоилков. "Благодаря на kmeta.bg, защото свърза общините и техните граждани с централната власт", заяви Стоилков. Пред зам.-министър Гуджеров той направи сериозна заявка, че в Сливница се надяват по проект да си оправят и водния цикъл.

Другият победител в "Инфраструктура" - кметът на Добрич Детелина Николова, не успя да стигне до София заради служебни ангажименти. Но kmeta.bg й пази наградата и ще й връчи в първия удобен момент. Утре тя има рожден ден.
Коментари: 0