Гърция може да посреща туристи и преди 1 юли

Според източници на Kathimerini гръцкото правителство е решило да отвори границите по-рано

Гърция може да посреща туристи и преди 1 юли

Снимка: Pixabay

1884 ~ 1 мин. четене

Гърция се надпреварва да спаси туристическия си сезон, който беше особено засегнат от пандемията Covid-19. Специалистите в туристическия сектор с нетърпение очакват официалните изявления относно мерките за безопасност и стимулите, така че да отворят бизнеса си без загуби. Туристите искат да опаковат багажа си и проверяват възможностите за пътуване, както и отварянето на граничните пунктове. Всички се чудят: Кога Гърция ще отвори границите си за чуждестранни туристи?

Със сигурност това ще се случи на 1 юли, както каза министър-председателят миналата седмица, но е възможно и по-рано, на 15 юни, пишат гръцките медии днес.

Според източници на Kathimerini гръцкото правителство е решило да отвори границите на Гърция за туристи от Европейския съюз, Шенгенското пространство и Израел до 1 юли, вероятно и още по-рано в средата на юни.

Гръцките здравни власти вече одобриха плановете на правителството да отвори вратите за чуждестранни туристи. Въпросът за датата зависи от премиера.

Ако министър-председателят реши за по-ранна дата, това означава, че и сезонното настаняване ще бъде разрешено по-рано от 1 юли.

Изискването да туристите да са преминали тест за Covid-19 преди да пристигнат в страната няма да бъде въведено от правителството, главно поради препоръките на Европейската комисия.

Коментари: 0