Гърция vs. Карибите: Битката на туристическите гиганти

И двете дестинации комбинират всичко, от което има нужда един турист, и изборът е много труден

Гърция vs. Карибите: Битката на туристическите гиганти

Последната седмица на август започна, а септември е все по-близо. Много хора вече се чудят къде да прекарат следващата си ваканция.

Две от най-популярните места по света за слънчева ваканция се конкурират помежду си, което прави решението доста трудно: Гърция и Карибите.

Това е наистина труден избор, тъй като тези дестинации имат толкова много да предложат, независимо от това, което търсите, пише Greek Reporter.

Карибско море се намира в тропиците на Западното полукълбо. На няколко мили от брега на Флорида ви очакват многобройни островни народи, готови да предложат отдих и приключения с уникален тюркоазен и зелен фон.

Куба, Ямайка, Хаити, Доминиканската република, Пуерто Рико и безброй други острови в региона предлагат голямо разнообразие от възможности.

Противно на общественото мнение, няма най-добри или най-лоши туристически атракции в Карибите, тъй като това е напълно въпрос на лично мнение. Но някои от тях получават толкова много внимание, че е трудно да се спори за тяхната популярност и красота. Следователно слънчевото и горещо време на Карибите през цялата година прави района популярно място за тези, които искат да избягат от лошото време.

Въпреки това, Карибите са много повече от слънце и море, което привлича хората и ги убеждава да се върнат. Дори по време на еднодневна екскурзия туристите могат лесно да обиколят няколко дестинации, разхождайки се из островите в района.

Хората, които посещават Карибите, имат шанса да слязат на плажа и да прекарат деня си на слънце. Регионът обаче предлага възможност да се видят уникални културни и природни забележителности. Особено за средния американец цените са много ниски и близостта на региона до САЩ го прави популярните дестинации сред много от тях.

Гърция

Гърция е позната на всички като родно място на демокрацията, философията, науката и... трошенето на чинии. Но тази красива европейска страна с безбройните си острови в Средиземно море не е само това.

За мнозина Гърция е уникална, а за други е мечта.

Дори в най-затънтените кътчета  Гърция предлага възможност да намерите връзка със славното минало. Навсякъде има безброй древни обекти от различни исторически периоди: от древногръцки храмове до римски жилища и от византийски манастири до османска архитектура и неокласически стилове. Гърция предлага неизразимо разнообразие от историческо, религиозно и културно богатство.

Комбинирайки девствения пейзаж, чистия цвят на морето, великата история и безспорното гостоприемство на народа, Гърция е дестинация, която със сигурност искаш да опознаеш.

В допълнение към това, членството на Гърция в Европейския съюз и в Еврозоната позволява на други граждани на ЕС да посещават страната и да останат толкова дълго, колкото им харесва, правейки я много лесна за достъп.

И така, какъв е изборът? Трудно е да се отговори, но независимо от вашия избор, и двете дестинации могат да предложат толкова много...

Коментари: 0