„Гедик Холдинг“ иска да построи огромно хале у нас

Инвестицията ще разкрие нови работни места

„Гедик Холдинг“ иска да построи огромно хале у нас

Представители на най-големия турски холдинг за производство на заваръчна техника и метални конструкции „Гедик холдинг”от Истанбул обсъдиха с кмета на Кърджали възможности за разкриване на производствена мощност и строителство на хале с площ от 2000 кв.м, в което да се развива производството на електроди за заваряване, пише Kmeta.bg.

Кметът Хасан Азис запозна гостите с потенциала на Кърджали за инвестиции, реализираните проекти и усвояването на средства от еврофондовете. Той коментира, че чрез инвестицията на „Гедик холдинг” ще бъдат разкрити нови работни места. От друга страна това е високотехнологично производство с голямо бъдеще и висока използваемост в различни сфери на металостроенето”, коментира Хасан Азис.

Пред бизнесмените председателят на Управителния съвет на „Гедик холдинг” Хюлия Гедик представи оферти за обучение на студенти и ученици в университета и професионалното училище на холдинга, в това число и отпускане на стипендии по време на обучението им.

Бизнесмените от Турция разговаряха също с ректора на Техническия университет в Габрово, директора на филиала на Пловдивския университет в Кърджали, а от Бургаския свободен университет изпратиха писмо с потвърждение за сътрудничество.

Още регионални новини четете в Kmeta.bg.

Коментари: 0