До събота се дава гратисен период за купуване на маски

Основните източници, които ползват от Щаба, за да налагат или втвърдяват мерки това са – Китай, Корея, Израел

До събота се дава гратисен период за купуване на маски
10463 ~ 1 мин. четене

До събота всички ще имат гратисен период да се снабдят с маски, които са задължителни на открити и закрити обществени места, със заповед на здравния министър от вчера. Това стана ясно от ежедневния брифинг на ген. Венцислав Мутафчийски от Националния щаб.

До събота е гратисният период за маските. Основната философия е да се носи маска на "От снощи е задължително носенето на маски в Израел и в Австрия. Има маски в моята квартална аптека – 3,50 лв. струват. Има маски, достъпни са. Гратисният период за покупка на маски до 00:00 ч. в събота“, каза той.

Мутафчийски обясни, че основните източници, които ползват, за да налагат или втвърдяват мерки това са – Китай, Корея, Израел и големите държави партньори в ЕС.

Новите случаи на заразени с коронавирус у нас са 25, стана ясно от ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб. Общо заразените у нас с коронавирус са 379 души, от тях 113 са настанени в болница, 13 души са интубирани. Няма починали през денонощието. Средната възраст на заболелите е 46 години.

Коментари: 0