Генералният секретар на НАТО пристига у нас днес

Той ще се срещне с премиера Борисов, с когото ще обсъдят сътрудничеството в сферата на сигурността

Генералният секретар на НАТО пристига у нас днес

Снимка: БТА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристига тази вечер в София. Той е тук по покана на министър-председателя Бойко Борисов като двамата ще проведат работна вечеря днес. На нея ще бъдат обсъдени сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната и стабилността на Западните Балкани и региона.

Същите теми ще бъдат във фокуса на разговорите между Борисов и Столтенберг и утре, 1 март, когато двамата ще проведат среща на четири очи в сградата на Министерския съвет.

След това ще се проведе разширена среща между двете делегации, в която ще участват вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, Патрик Търнър - помощник генерален секретар по планирането и политиката на отбрана и Лоренц Майер-Минеман - първи заместник-директор на кабинета на генералния секретар.

На 1 март руският премиер ще се срещна и с президента Румен Радев. Двамата също ще имат среща на четири очи, след което са предвидени и пленарни разговори.

Коментари: 0