Германия се готви да удължи и засили мерките срещу Covid-19

Германия се готви да удължи и засили мерките срещу Covid-19

Снимка: БТА

Германия се готви да удължи мерките си за ограничаване на пандемията от COVID-19 до 20 декември, според висши политици и проектопредложение, с което разполага Reuters.

Германия наложи едномесечно леко затваряне от 2 ноември, за да спре втората вълна от вируса, която обхваща голяма част от Европа. Броят на заразените обаче не намалява.

"Всичко сочи към факта, че сегашните ограничения трябва да бъдат удължени за известно време след 30 ноември", каза финансовият министър Олаф Шолц пред Bild am Sonntag (BamS).

Според проектопредложението баровете и ресторантите остават затворени, а училищата и магазините – отворени. Частните събирания са ограничени до максимум 10 души от две домакинства, като в проектопредложението се казва, че броят им ще бъде намален до пет.

Киносалоните, баровете и хотелите ще трябва да останат затворени, каза премиерът на Бавария Маркус Сьодер. Той добави, че трябва да има забрана за фойерверки и алкохол в навечерието на Нова година на големите обществени площади. Проектът предлага забрана за продажби и покупки на фойерверки.

Коментари: 0