Глобата за шофиране без маска в Гърция е 300 евро

В една кола е разрешено да пътуват максимум двама пътници и шофьор, поясняват властите

Глобата за шофиране без маска в Гърция е 300 евро

Снимка: Красимир Свраков

5592 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Гръцките власти заявиха, че наредбата за задължително носене на маски в личните автомобили остава в сила, а нарушителите на правилото ще бъдат санкционирани. Актът за неносене на маска при шофиране е на стойност 300 евро,  поясняват от пътна полиция. Пътуването без маска е допустимо и не подлежи на санкция, само ако в автомобила пътуват роднини, които живеят на един адрес.

Органите на реда поясняват, че предвид пандемичната ситуация в един автомобил е разрешено да пътуват максимум двама пътници и шофьор. Повече хора се допускат,  само ако в колата пътуват деца на семейството. За неспазване на правилото нарушителите също подлежат на глоба от 300 евро, съобщава БНР.

Миналата седмица Гърция се отвори за туристи, като беше премахнато ограничението за пътуване между регионите, а вечерния час - вместо в 23.00 ч. бе изместен 30 минути след полунощ. Търговските обекти, ресторантите и баровете също отвориха.

Полицията призовава пътуващите да спазват мерките и да не възпрепятстват работата на служителите.

За да се извършва нормално движението при влизане в Гърция, властите обявиха, че ГКПП „Капитан Петко Войвода – Орменион“ и ГКПП „Кулата – Промахон“ ще работят денонощно, а ГКПП „Маказа“ ще бъде отворен до дни.

Коментари: 0