Gmail пуска опция за насрочване на имейли

Електронната поща става на 15 години навръх 1 април

Gmail пуска опция за насрочване на имейли
2072 ~ 1 мин. четене
Google отбелязва 15-тия рожден ден на Gmail с някои наистина полезни нововъведения, съвсем не на шега. Електронната поща на технологичния гигант бе официално пусната на 1 април 2004 г. и оттогава се превърна може би най-популярната сред онлайн потребителите по света. За да отбележат празника, от екипа решиха да обявят няколко нови и полезни функционалности, включително възможност за планиране на имейли и подобрения в Smart Compose, съобщава TechCrunch.

Така в Gmail съобщенията вече може да се планират. Идеята на насрочването е писмата да пристигат в по-удачен момент – човек спокойно може да напише имейла посред нощ, но получаването му да бъде забавено до сутринта например.

Функцията Smart Compose, която се опитва да автоматично да довърши писмата на потребителя, докато той все още пише, сега ще може да се адаптира към начина на добавяне на поздрави в края на имейлите. Благодарение на внедрения изкуствен интелект опцията ще се учи кога човек предпочита да започне с „Хей“, „Привет“, „Здравейте“.

Smart Compose вече ще е достъпна в Andorid и отделно от телефоните на Google – Pixel 3. Скоро се очаква да бъде пусната и за iOS. Засега работи на френски, италиански, португалски и испански.
Коментари: 0