Google представи Pixel 3

Компанията показа и свой умен говорител с екран

Google представи Pixel 3
Google представи снощи обновената серия на смартфона си от висок клас Pixel 3, снабден с нови функции за снимане, първия си таблет с Chrome OS и първото си смарт устройство с Google Assistant.

С други думи: Google иска да конкурира пряко съответно с iPhone, Surface Pro и Echo Show.

Компанията обяви във вторник новите Pixel 3, Pixel Slate и Google Home Hub. И трите са допълнения към "Made for Google" и бяха обявени на пресконференция в Ню Йорк.

Триото представлява най-новата актуализация на хардуерно отделение на Google, което съществува от 2 години и половина.

Pixel 3 и Pixel 3 XL

В центъра на хардуерната екосистема на Google е новият Pixel 3, елегантно устройство с Android, което се предлага в два размера (обикновен и XL) и три цвята (черно, бяло и бледо розово).

За третата си серия Google е запазил телефоните със същия размер, но е направил екрана по-голям. Според експертите той е и по-добър като характеристики. Впечатление прави и наличието на тъй наречения прорез в горната част - елемент, който първа прокара Apple с юбилейния iPhone X. 

Процесорът е Snapdragon 845, като според информация на компанията той ще ускори работата с 30%, а консумацията на енергия ще е по-ниска. 

Pixel 3 струва $799, а неговият 5,5-инчов дисплей е с 5% по-голям от този на предшественика му. 
Pixel 3 XL има 6.3-инчов екран, който е с 10% по-голям от предишната версия и струва $899. 

Макар и различни по размер, двете устройства имат еднакви функции. 

Google също така добавя безжично зареждане и за двата телефона. Батерията на по-малкия е 2915 mAh, a на големия 3450 mAh. 

Що се отнася до паметта, при тази за съхранение има два варианта – от 64GB и от 128GB, а при RAM изборът е между 4 и 6 GB версия. 

Основната характеристика на Pixel 3 са неговите фотографски функции. Смартфонът има нов широкоъгълен обектив за селфи и групови снимки, но за разлика от другите телефони в същия ценови диапазон, Pixel не е добавил втора камера. Вместо това се фокусира повече върху изчислителната фотография: подобрения, базирани на софтуер за снимки.

Google Home HubЕволюцията на  умните говорители изглежда включва екрани. Amazon беше първа Echo Show. Google си партнира с други компании по-рано тази година за говорители с екран с гласовия интерфейс на Google Assistant. А в понеделник Facebook обяви Portal, свое собствено устройство с интелигентен екран, специално проектирано за видео разговори.

Сега Google направи свой собствен "интелигентен екран" - Google Home Hub с цена от $149. Като цяло устройството има повечето от същите функции като умните говорители на други компании, които работят с Google Assistant.

Google е добавила RGB сензор за измерване на светлината в стаята и съответно за регулиране на екрана, включително затъмняване през нощта. Устройството, което се предлага в три цвята, прилича на фаблет с Bluetooth. 

Бизнес планът на Google за линията домашни умни устройства е да печели не само от продажбата им, но и с абонаментни услуги като YouTube Music.

Таблет

Google представи и Pixel Slate (на цена от $ 599), голям таблет с Chrome OS, предназначен за професионалисти. 
Коментари: 0