Google прекратява неограниченото безплатно съхранение в Google Photos

Google прекратява неограниченото безплатно съхранение в Google Photos

Снимка: Unsplash

4310 ~ 1 мин. четене

Google обяви края на безплатното неограничено използване на хранилището за снимки Google Photos, предава CNBC. От 1 юни 2021 г. кадрите, които бъдат качвани там, ще се причисляват към 15-те GB място за съхранение, което се разпределя между акаунтите в Drive, Gmail и Photos.

За потребителите, които се нуждаят от повече място, Google препоръчва да инвестират в Google One. Тарифите там започват 1.99 долара на месец за 100 GB пространство за съхранение.

Услугата Google Photos бе обявена през 2015 г. с обещанието да даде на потребителите възможност да качват безплатно неограничено количество файлове. Последната новина обаче е значителна стъпка встрани. Неудобството ще е най-вече за всички, които вече са натрупали голямо количество снимки в Google Photos през последните пет години.

Google уточни, че новите ограничения няма да важат за снимките, качени през собствените телефони на компанията – Pixel. Техните потребители все ще още могат да използват услугата безплатно и с високо качество на изображението.

По изчисления на компанията на 80% от потребителите ще им трябват още около 3 години, за да достигнат лимита от 15 GB.

Въпреки промените условията на Google все още са по-добри от тези на Apple, която дава 5 GB безплатно място за съхранение. След запълването му производителят на iPhone иска по 0.99 долара месечно за 50 GB.

Въпреки това плановете Apple One могат да се окажат по-привлекателни, защото са комбинирани с услуги като Apple Music, TV и Arcade. А ако ползвате Amazon Prime пък, получавате неограничено място за съхранение, което е добра алтернатива.

Подкрепи Economic.bg