Google вече може да предвижда закъснения на полети

Компанията въведе нови функции в приложението Google Flights

Google вече може да предвижда закъснения на полети

Снимка: Pexels

Единственото по-лошо нещо от това човек да си изпусне полета е да пристигне на летището и да разбере, че има забавяне. В такъв момент не му остава друго освен да чака и да се тревожи, че изпуска някоя среща или следващ полет. Е, Google иска да сложи край на неудобството – в нейната услуга Flights се появи нова функция, която има амбицията да предвижда предстоящи закъснения. 

Освен потвърдените забавяния при полети, приложението ще включва информация за причините за закъсненията, включително ще се опитва и да прави прогнози за такива. 

Google пояснява, че е внедрила алгоритми за машинно обучение, които да помагат в „предсказанията“. От компанията предупреждават, че те невинаги ще се оправдават, но все пак се надява на около 80% точност, пише Mashable. 

За да провери прогнозата за закъснение на приложението, човек трябва да въведе данни за авиокомпанията, номера на полета или маршрута. 


Другата нова функция в Google Flights е свързана с предоставянето на подробна информация за различни тарифи, багажни такси и избор на места. 

Коментари: 0