Горанов: Не трябва да се подкрепя правителство на Патриотичния фронт

Според финансовия министър в оставка трябва да се мине през предсрочни избори

Горанов: Не трябва да се подкрепя правителство на Патриотичния фронт
120 ~ 1 мин. четене
Не трябва да се подкрепя правителство на Патриотичния фронт. Ирационално е, а подобен експеримент е ненужен. Това каза финансовият министър Владислав Горанов в ефира на Nova. Той коментира възможността националистическите формации, които вече заявиха готовност, да вземат третия президентски мандат и да опитат да направят редовен кабинет в рамките на сегашното 43-то Народно събрание.

След края на Съвета по национална сигурност във вторник стана ясно, че подобен кабинет ще бъде подкрепен от Реформаторския блок. Премиерът в оставка Бойко Борисов също заяви, че е готов да подкрепи „определени политики“ на такъв кабинет. Много от настоящите министри в оставка също се обявиха в подкрепа на кабинет, в който премиер няма да бъде Борисов, но много от тях ще останат.

„Няма нищо страшно да има предсрочни избори“, каза Горанов. Според него държавата е далеч от колапс и българите няма от какво да се притесняват “освен от популизма“. „Като цяло тезите, на тези които искат да съставят кабинет, са извън възможностите им и те казват това, което искат да чуят избирателите“, добави финансовият министър в оставка.

„Очевидно съотношението на партиите в сегашния парламент не е точно това, което представя точно хората“, смята Горанов. И според него трябва да се мине през нови избори, за да „научим урока, който ни преподадоха избирателите“.

Горанов илюстрира нестабилността на този парламент с гласуването на в комисия на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) във вторник. Тогава за първи път в историята се получи така, че депутатите одобриха разходите, но не одобриха приходите.
Подкрепи Economic.bg