„Градус“ построи завод за бройлери за близо 2.4 млн. лв.

Компанията излезе на борсата през юни тази година

„Градус“ построи завод за бройлери за близо 2.4 млн. лв.
Българската компания „Градус“ АД пусна в експлоатация завод за бройлери на стойност близо 2.4 млн. лв. Това съобщават от компанията чрез Българската фондова борса (БФБ). Към днешна дата заводът функционира при пълен капацитет. 

Новият център се намира в с. Маджерито, община Стара Загора. Той се състои от 6 сгради и 12 халета, като всяко от тях е с 900 кв. метра функционална застроена площ.

Центърът е с максимален капацитет 233 000 броя птици - бройлери. В процес на изграждане е и „Център 7“ за бройлери, който се намира в същото място със същите параметри. Очакванията са той да бъде завършен през 2019 г. 

„Смятаме да предложим на Общото събрание на акционерите догодина изплащане на  10 ст. дивидент за акция. Възнамеряваме също така да се възползваме и от предоставената нормативна възможност за шестмесечни дивиденти, тоест плануваме втори допълнителен дивидент към края на 2019г.“ – обяви Георги Бабев, член на Съвета на директорите на „Градус“ АД.

Изпълнението на инвестиционната програма включва както развитие на производствените мощности, така и пускане на нови продукти на пазара. До момента са въведени в експлоатация два производствени центъра в Русе и Стара Загора за родителски стада и бройлери. През 2019г. предстои да бъдат завършени  още два производствени центъра в Русе и един в Стара Загора, като общата стойност на инвестициите е близо 9,7 млн. лв

Компанията излезе на борсата през юни тази година. В рамките на първия ден от процедура по първичното публично предлагане (IPO) на „Градус“ инвеститорите записаха 43 961 878 акции на средна цена от 1.80 лв. 
Коментари: 0