Хърватия отказва да приеме 200 000 руски туристи

Дали България ще се погрижи за летуващите?

Хърватия отказва да приеме 200 000 руски туристи

Хърватия информира Руската федерация, че през летния сезон тази година ще може да приеме само 100 000 от заявените 300 000 руски туристи. Това заяви руският посланик в Загреб Анвар Азимов.

На среща в Риека Хърватия е била уведомена за желанието на такъв голям брой туристи да прекарат лятната почивка на Адриатическо море. Страната обаче е  отказала с доводите, че вече е резервирана за гости от Австрия и Германия и е отбелязала, че може да приеме до 100 000 души.

В същото време хърватското Министерство на туризма обясни, че не е знаело за срещата на посланика в Риека, а официалната среща между посланика и министъра на туризма Антон Климан ще се проведе утре, пише БГНЕС.

И все пак, а
ко Хърватия не е съгласна, възможно ли е България да е следващата алтернатива? Бизнесът заяви, че очаква около 20-30% ръст на руските туристи през предстоящия летен сезон. България въведе 21 изнесени центъра в Руската федерация и ускори максимално процедурите, с цел по-лесен достъп за летуващите.

Олег Сафонов, ръководител на руската Федерална агенция по туризъм, заяви, че страната ни е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руския туристопоток през 2016 г. Според него тя е интересна не само от гледна точка на почивка на море, но и за поклоннически туризъм, санаториален отдих и исторически културно-познавателен туризъм. И докато други страни казват "не" на руския туризъм, България продължава да демонстрира гостоприемство.

Коментари: 0