Хърватия отказва да приеме 200 000 руски туристи

Дали България ще се погрижи за летуващите?

Хърватия отказва да приеме 200 000 руски туристи
468 ~ 1 мин. четене

Хърватия информира Руската федерация, че през летния сезон тази година ще може да приеме само 100 000 от заявените 300 000 руски туристи. Това заяви руският посланик в Загреб Анвар Азимов.

На среща в Риека Хърватия е била уведомена за желанието на такъв голям брой туристи да прекарат лятната почивка на Адриатическо море. Страната обаче е  отказала с доводите, че вече е резервирана за гости от Австрия и Германия и е отбелязала, че може да приеме до 100 000 души.

В същото време хърватското Министерство на туризма обясни, че не е знаело за срещата на посланика в Риека, а официалната среща между посланика и министъра на туризма Антон Климан ще се проведе утре, пише БГНЕС.

И все пак, а
ко Хърватия не е съгласна, възможно ли е България да е следващата алтернатива? Бизнесът заяви, че очаква около 20-30% ръст на руските туристи през предстоящия летен сезон. България въведе 21 изнесени центъра в Руската федерация и ускори максимално процедурите, с цел по-лесен достъп за летуващите.

Олег Сафонов, ръководител на руската Федерална агенция по туризъм, заяви, че страната ни е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руския туристопоток през 2016 г. Според него тя е интересна не само от гледна точка на почивка на море, но и за поклоннически туризъм, санаториален отдих и исторически културно-познавателен туризъм. И докато други страни казват "не" на руския туризъм, България продължава да демонстрира гостоприемство.

Подкрепи Economic.bg