Холандските пилоти на Ryanair също планират да стачкуват

Те са дали срок на компанията до утре да им предложи по-добри заплати

Холандските пилоти на Ryanair също планират да стачкуват

Снимка: БТА

Холандските пилоти на ирландската нискобюджетна авиокомпания Ryanair ѝ дадоха срок до вторник да им предложи по-добри заплати. Ако превозвачът не спази този срок, пилотите ще започнат стачка. Това обяви техният профсъюз VNV, цитиран от световните медии.

Ако холандските пилоти решат да стачкуват, така те ще се присъединят към колегите си от Ирландия, Швеция и Белгия, които ще стачкуват в петък. Има вероятност и германските пилоти на Ryanair да се включат в стачките. От VNV обясняват, че ще обявят стачката поне 12 часа преди началото ѝ.

Пилотите от Ирландия вече проведоха няколко стачки, както и членовете на кабинния персонал в Белгия, Италия, Испания и Португалия. Предстоящата координирана стачка в петък се очаква да причини много неудобства на клиентите на Ryanair.

Според шведското издание на The Local Ryanair е отменила редица полети от и към Швеция заради предстоящата пилотска стачка. Общият брой на отменените полети е 146, от които 22 е трябвало да излетят от Швеция.

От и към Ирландия авиопревозвачът е отменил 20 от планираните си общо 300 полета, засегнати са 3500 пътници, пише Independent. Предстоящата стачка в Белгия пък е отменила 104 полета от и към страната.
Коментари: 0