Холивуд се пренася в Англия

Холивудско студио ще инвестира над 700 млн. паунда в изграждането на филмови и телевизионни студия от световна класа

Холивуд се пренася в Англия

Снимка: Unsplash

836 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Собствениците на американското филмово студио Sunset Studios, което се намира в сърцето на Лос Анджелис и е едно от най-големите в страната, ще инвестират 700 милиона паунда в изграждането на филмови и телевизионни студия от световен клас в Англия, предава BBC.

От компанията обявиха, че вече са закупили 91 акра зема в Хартфордшър, Югоизточна Англия, за 120 милиона паунда. При условие, че Sunset Studios получи разрешение за планиране и изграждане, центърът на компанията ще бъде разположен в град Броксбърн.

От своя страна правителството заяви, че подкрепя развитието на подобно проекти в Обединеното кралство.

Това ново студио е поредният вот на доверие в процъфтяващата филмова и телевизионна индустрия на Великобритания. Подобна инвестиция ще стимулира икономиката и ще подкрепи нашите творци“, заявява Оливър Даудън, държавен секретар по цифрови технологии, култура, медии и спорт.

Новите студия ще допринесат с 300 млн. британски лири годишно за местната икономика и ще създадат около 4500 работни места.

„Разработката ще предостави студия от световна класа, което ще помогне да се гарантира, че Обединеното кралство ще продължи да бъде водеща дестинация за създаване на съдържание в света“, заявява Джеймс Сепала, ръководител на Blackstone Real Estate Europe.

Това ще бъде първото разширяване на Sunset Studios извън САЩ, където са снимани филмови продукции като „Когато Хари срещна Сали“ (When Harry Met Sally), „Зулендър“ (Zoolander) и „Ла Ла Ленд“ (La La Land).

Подкрепи Economic.bg