„Хората искат да бъдат лъгани и гласуват за тези, които ги лъжат“

Татяна Дончева, политик

„Хората искат да бъдат лъгани и гласуват за тези, които ги лъжат“
3917 ~ 1 мин. четене

„Хората искат да бъдат лъгани, те не приемат истината, не наказват лъжата, а продължават да гласуват за хората, които ги лъжат“.

Така лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева коментира пред БНТ щедрите предизборни обещания на политическите партии, които се тиражират през последната седмица.

Според Дончева лъжата лесно се възприема в политиката, защото „политиците никога не са били ценени по това какво могат, нито по това какво са направили“.

„Когато нещата са тежки, те искат отговорност от всички, а не прехвърляне, прехвърлянето на отговорност не се отнася само за между политиците, а и между хората“, заяви тя.  

Според Дончева това е забележимо в обичайни ситуации: когато в тяхната среда, фирма, семейство, етажна собственост се появи проблем. Това, според нея, е причината и всичко, което виждаме в парламента, да се среща в живота ни.

„Аз говоря това, което смятам, че трябва хората да прозрат, вече е спряло да ми пука дали дали ми вярват“, категорична бе тя.

Според социологическите прогнози засега „Движение 21“ в коалицията с АБВ влиза в парламента. Дончева обаче беше категорична, че няма да правят коалиция с ДПС и БСП.

Подкрепи Economic.bg