Регулации
584
Храните, с които е подходящо да се консумира бяло вино
Разнообразието от бели вина е голямо
7506
~ 2 мин. четене
Бялото вино е най-консумираното от трите вида вида - червено, розе и бяло. Разнообразието на бели вина идва от големия брой разновидности грозде, методите за производство на вино, както и съотношението на остатъчната захар.
Бялото вино съществува в продължение на най-малко 2500 г. Днес са ни познати сухи и пенливи бели вина, които се съчетават с различни храни. Международната платформа foodpanda дава няколко съвета с какво да консумираме бялото вино, така че да си доставим пълно удоволствие.
1. Шардоне - Шардоне е най-популярният вид бяло грозде от 90-те години насам. Франция, Австралия и Калифорния (САЩ) са основните производители. Това пенливо вино е подходящо да се консумира с морски деликатеси и по-специално сьомга, както и с пилешко месо.
2. Совиньон Блан - Отглежда се предимно в района на Бордо (Франция). Обикновено има лек билков или плодов привкус. Универсално е при консумация на птиче месо и салати.
3. Семийон - Това вино има предимно смокинов характер. Поднася се с миди и паста с морски деликатеси.
4. Мускат - Това е сладко вино, което е добре да бъде консумирано самостоятелно, без храна. Но все пак може да го сервирате с плато плодове - предимно цитрусови.
5. Пино Гриджо - универсално вино, което основно може да бъде консумирано с тайландски ястия или пикантни китайски блюда.
6. Гевюрцтраминер - този вид не е особено популярен в България. Много ароматно вино, което се съчетава с червени меса - телешко, свинско или колбаси. Произвежда се основно в Източен Елзас (Германия).
7. Ризлинг - Киселинността му го прави чудесна добавка към японски храни, риба тон и сьомга. То е много по-леко от Шардоне, но популярно сред любителите на вина както в Германия, така и във Франция.
Бялото вино съществува в продължение на най-малко 2500 г. Днес са ни познати сухи и пенливи бели вина, които се съчетават с различни храни. Международната платформа foodpanda дава няколко съвета с какво да консумираме бялото вино, така че да си доставим пълно удоволствие.
1. Шардоне - Шардоне е най-популярният вид бяло грозде от 90-те години насам. Франция, Австралия и Калифорния (САЩ) са основните производители. Това пенливо вино е подходящо да се консумира с морски деликатеси и по-специално сьомга, както и с пилешко месо.
2. Совиньон Блан - Отглежда се предимно в района на Бордо (Франция). Обикновено има лек билков или плодов привкус. Универсално е при консумация на птиче месо и салати.
3. Семийон - Това вино има предимно смокинов характер. Поднася се с миди и паста с морски деликатеси.
4. Мускат - Това е сладко вино, което е добре да бъде консумирано самостоятелно, без храна. Но все пак може да го сервирате с плато плодове - предимно цитрусови.
5. Пино Гриджо - универсално вино, което основно може да бъде консумирано с тайландски ястия или пикантни китайски блюда.
6. Гевюрцтраминер - този вид не е особено популярен в България. Много ароматно вино, което се съчетава с червени меса - телешко, свинско или колбаси. Произвежда се основно в Източен Елзас (Германия).
7. Ризлинг - Киселинността му го прави чудесна добавка към японски храни, риба тон и сьомга. То е много по-леко от Шардоне, но популярно сред любителите на вина както в Германия, така и във Франция.