Huawei и Leica откриват нова технологична лаборатория

В нея ще се извършват проучванията и разработване на нови технологии

Huawei и Leica откриват нова технологична лаборатория

Huawei и Leica Camera AG анонсираха, че развиват своето стратегическо сътрудничество чрез създаването на съвместен развоен център за нови технологии – "Лаборатория за иновации Макс Берек“. Стартът на проекта се случва седем месеца след като двете компании публично представиха дългосрочното си технологично партньорство в сферата на оптичното инженерство и пет месеца след пускането на пазара на успешните и печелещи награди флагмани Huawei P9 и Huawei P9 Plus.

Новооткритата лаборатория, намиращата се във Вецлар, Германия – международната централа на Leica, ще има за цел да създава нови разработки на оптични системи и софтуернобазирани технологии, които подобряват качеството на изображенията в широк набор от фотографски и мобилни приложения.

Допълнителни ползи от проекта се очакват за решения в областта на фотографските изчисления, добавената реалност (AR) и виртуалната реалност (VR). Освен на база познанията от развойна дейност на двете компании, Huawei и Leica плануват да си сътрудничат с германски и международни изследователски институции.

"В бъдеще над 90% от информационния трафик ще се генерира от изображения и видеа“ – каза Рен Женфей, изпълнителен директор на Huawei. "Лаборатория за иновации Макс Берек“ ще предостави възможност за установяване на много добри партньорски отношения с Leica, водещи до продължителни подобрения спрямо качеството на видеото и снимките. Целеният резултат е да предложим най-актуалните иновации на пазара на смартфон камери и да добавим по-голяма стойност за потребителите“, добави още той. 

Развойният център е кръстен на известния немския учен Макс Берек (1886 – 1949), пионер в областта на микроскопията  и създател на първите лещи Leica. Берек е бил също така отговорен за оптичния дизайн на повече от 20 лещи за легендарния 35мм фотоапарат, измислен и направен от Оскар Барнак. Изключителното визуално представяне и перфектната хармоничност на лещите в комбинация с находчивата архитектура на Барнак, създали възможност Leica да постигне международен успех в 35мм фотография. 

Коментари: 0