Hyperloop One може да свърже трите лондонски летища

За 5 минути ще се стига от \"Хийтроу\" до \"Гетуик\", казват от компанията

Hyperloop One може да свърже трите лондонски летища
6036 ~ 1 мин. четене
Virgin Hyperloop One може да свърже летищата в Лондон и от "Хийтроу до "Гетуик" да се стига за 5 минути, според изпълнителния директор на компанията Роб Лойд.

Проектът за високоскоростен транспорт, поддържан от компанията на Ричард Брансън, все още е в тестово развитие, но според Лойд в бъдеще може да се използва за свързване на "Хийтроу", "Гетуик" и "Станстед", и то за изключително бързо време.

"Обмисляме тази идея, вместо да се изгражда трета подземна линия на метрото", каза Лойд пред The Telegraph, цитиран от "Индипендънт". 

Така пътниците ще се придвижват между терминалите, а не между летищата.

От борда на компанията са изчислили, че с техния транспорт ще може да се стига за 5 минути от "Хийтроу" до "Гетуик" и за 7 минути от "Хийтроу" до "Станстед" - превръщайки трите летища д един гигантски транспортен хъб.

Изчисленията показват, че Hyperloop One, която представлява поредица от вагони с електрическо задвижване в тръба с ниско налягане, може да транспортира хора и стоки със скорост до 670 мили в час, или до 1080 км/ч.

Целта на компанията е до 2021 г. напълно да работи по транспортирането на товари, въпреки че документ, публикуван от Департамента по транспорта през декември 2017 г., казва, че за въвеждането на подобна транспортна връзка в Обединеното кралство са необходими "поне две десетилетия".

Концепцията за този транспорт е на предприемача Илон Мъск. От октомври 2017 г. към начинанието се присъедини и компанията на сър Ричард Брансън, който дори я оглави.
Подкрепи Economic.bg