HyperScience стартира безплатна образователна програма в България

HS Learn стартира на 24 януари

HyperScience стартира безплатна образователна програма в България
Американска високотехнологична компания HyperScience, специализирана в автоматизирането на административна и офис дейност, стартира своята първа самостоятелна образователна програма HS Learn за по-задълбочено представяне на машинното обучение (machine learning) като дисциплина и професия в България. 

Първият курс от програмата е посветен на deep learning, като в основата му стои екипът от изявени и опитни инженери на HyperScience. Лекциите започват на 24 януари и ще се провеждат на всеки две седмици в продължение на няколко месеца. Очаква се като гост-лектори в програмата да се включат и софтуерни инженери от други компании. Сесиите са със свободен вход, но със задължителна регистрация, като информация за програмата и темите всеки може да следи в страницата на HyperScience във Facebook. 

В края на всяка лекция ще има предвидено време за дискусия и пица. Обучението е подходящо за студенти, софтуерни инженери, разработчици и др. с или без опит, като единственото изискване е участниците са имат основни познания по математика и компютърно програмиране с цел разбиране на материала.

Образователна програма HS Learn цели да подпомогне развитието на ИТ индустрията в България, като обърне по-специално внимание на машинното обучение. Компанията разработва продукти за автоматизиране на различни процеси в офиса, традиционно извършвани от човешка ръка до този момент, като за това HyperScience разчита на последните иновации в изкуствения интелект, като deep learning и computer vision.

Следете курсовете и се регистрирайте за участие в тях тук. 

Коментари: 0